PSV kondigt 'ergere sancties' aan na 'vervelende incidenten': "Megaprobleem"

16 maart om 17:51

Toon Gerbrands heeft namens PSV vol afschuw gereageerd op de incidenten die dinsdagmiddag plaatsvonden in Madrid. Enkele PSV-fans verlaagden zich tot het gooien van muntjes naar bedelaars, die onder luid gejuich het geld opraapten.

"Als PSV zijn we gisteren geconfronteerd met een aantal vervelende incidenten met bedelaarsters in de binnenstad van Madrid. Als club willen wij ons hier volledig van distantiëren. Dit zijn niet de normen en waarden die wij uitdragen", zegt Gerbrands in een statement op de clubwebsite van PSV.

De club wil de fans die zich aan het vergrijp schuldig hebben gemaakt vinden en hard straffen. "PSV gaat zijn uiterste best doen om de mensen die dit veroorzaakten op te sporen en als we hen vinden, hebben ze een megaprobleem. PSV zal passende maatregelen treffen en daarbij mag worden gedacht aan stadionverboden of ergere sancties. Laat duidelijk zijn dat wij niets met deze mensen te maken willen hebben. Zij horen niet bij onze club thuis."

Ook de Nederlandse ambassade in Spanje en verschillende humanitaire instanties reageerden woensdag ook al. Ook premier Erdogan van Turkije mengde zich in het 'schandaal', al vergaloppeerde hij zich nogal knullig.