Zoet maakt goede indruk in Champions League: "En nu is hij ineens beter?"

16 maart om 18:33

Na de twee masterclasses tegen Atlético Madrid kan het niet op voor Jeroen Zoet. De uitblinkende doelman van PSV hijgt inmiddels in de nek van Jasper Cillessen bij het Nederlands elftal.

Stanley Menzo en Sander Boschker trappen woensdag, een dag na de Champions League-uitschakeling van PSV, echter op de rem. "Een paar maanden geleden kon Zoet er zogenaamd niks van en nu is hij ineens beter dan Cillessen? Omdat hij in twee wedstrijden tegen Atlético goed keepte?", reageert oud-international Menzo bij Metro.

"Cillessen heeft het op een WK laten zien hè? Dat is nogal een verschil. Zoet valt nu op, omdat hij het laat zien op het hoogte podium. Er kijken meer mensen naar Atlético - PSV dan naar pakweg Ajax - Excelsior. Ik vind Cillessen nog steeds beter, maar Zoet komt dichterbij en doet niet veel voor hem onder."

Ook Sander Boschker vindt Cillessen nog steeds beter dan Zoet. "Zoet doet het nu goed, maar ik kan me de interland van vorig jaar oktober tegen Tsjechië nog herinneren en toen maakte hij geen al te beste indruk. Het leek wel of hij niet tegen de druk bestand was. Misschien is dat nu, na zijn goede optredens in de Champions League, veranderd. Daarom zou ik het logisch vinden als bondscoach Danny Blind ze allebei aan het werk wil zien als er geoefend wordt tegen Frankrijk en Engeland."