Switch naar Groningen levert buikpijn op: "In alle opzichten groter dan Willem II"

16 maart om 20:34

Niet alleen Jurgen Streppel vertrekt bij Willem II. Ook technisch manager Carlos Aalbers neemt afscheid van de Tilburgse club. Woensdag werd bekend dat Aalbers per 1 april aan de slag gaat als hoofdscout van FC Groningen. 

De voormalig prof was pas een jaar in dienst bij de Tricolores. "Ik kan aan de slag bij een club die in alle opzichten groter is dan Willem II, maar het moment om te gaan is lastig. Daar heb ik echt pijn van in mijn buik", laat hij in een reactie weten aan Voetbal International. 

Zijn overstap naar de Euroborg komt ook voor Aalbers zelf als een verrassing. "Vorige week ben ik benaderd. Een paar dagen later hebben we met elkaar gesproken en afgelopen weekend heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. Er ligt in Groningen een mooie uitdaging op me te wachten. Als hoofd scouting heb ik daar het gevoel dat ik weer iets dichter op het voetbal kom te zitten dan als technisch manager."

"Bovendien is er gezien de grootte van de club meer mogelijk dan bij Willem II", vervolgt hij. "Dat neemt niet weg dat ik een plezierige tijd heb gehad in Tilburg. Ook al was de periode maar kort. Ik wist van te voren dat de middelen beperkt waren."