Knop moet om bij PSV: "De spelers en PSV zelf doen alsof het heel makkelijk is"

16 maart om 20:57

Nadat PSV afgelopen dinsdagavond na 120 minuten voetbal én een bloedstollende penaltyreeks met 8-7 verloor van Atlético Madrid, staat er aanstaande zondag voor de Eindhovenaren opnieuw een topper op het programma. Titelconcurrent Ajax komt naar Brabant. 

"De spelers en PSV zelf doen alsof het heel makkelijk is, maar de knop moet absoluut om", vertelt Freek Jansen, journalist van Voetbal International. "Woensdag heeft PSV een korte uitlooptraining, donderdag is de selectie vrij. Vanaf vrijdag gaat het vizier pas vol op Ajax, terwijl men in Amsterdam al vanaf maandag bezig is met de wedstrijd."

"Iedereen is natuurlijk gefocust op de volgende wedstrijd", vertelt Jetro Willems. "We moeten door en doen nog mee voor het kampioenschap, we gaan er vol voor. Of het moeilijk is om te schakelen naar zondag? Je zal wel moeten, of het nou moeilijk of makkelijk is." Jansen vult aan: "Iedereen weet wat er op het spel staat, het is de absolute kraker van de titelrace."

"Je kan het ook omdraaien", vervolgt Jansen. Misschien was het wel lastiger geweest als je nu uit naar Cambuur zou moeten, want dan moet je jezelf weer helemaal opladen voor zo'n wedstrijd. Nu weet PSV, dat heeft geroken aan een geweldige sfeer in de Champions League, dat ze dit volgend jaar nog een keer mee willen maken. Dan zal je er over een paar dagen echt moeten staan tegen Ajax."