Bekerstrijd niet alleen op het veld: supportersgroepen voeren 'graffiti-oorlog'

17 maart om 08:19

Voetbal is oorlog, hielp Rinus Michels in zijn tijd de wereld in. Op het veld ontstaat er vaak een flinke strijd, maar in aanloop naar de bekerfinale ook buiten het veld. Supporters van Feyenoord en FC Utrecht voeren een 'graffiti-oorlog'.

De beschilderingen volgen elkaar in rap tempo op. Supporters van FC Utrecht begonnen in hun eigen stad met een uiting over de bekerfinale. In de wijk Ondiep is op een pand de Utrechtse kaboutermascotte te zien, met onder zijn arm de dennenappel. Feyenoord-supporters maakten daarop een afbeelding met Ollie, die met de beker wegrent en De Dom brandend achterlaat. 

"Op internet kwam er een afbeelding van de Utrechtse kabouter die de KNVB Beker had gestolen. Zo is het begonnen. Wij vonden het zo gepast om die terug te halen", vertelt Feyenoord-supporter Jeroen tegenover RTV Rijnmond. "Het is op een hele ludieke manier gedaan. De vlammen zijn mooi kinderlijk, niet te agressief."

De 'graffiti-oorlog' lijkt in ieder geval nog niet ten einde. Jeroen wacht op een tegenreactie uit het Utrechtse. "Dat is afwachten. Ze hebben gezegd 'it's on'. Ik ben benieuwd waar we de beker terug moeten halen. Hoe ludieker, hoe leuker."

Bekijk hier foto's van de 'graffiti-oorlog'.