KNVB gaat gesprek aan met 'weigerende' topclubs: "Proberen afspraken te maken"

17 maart om 10:10

Aron Winter, bondscoach van Oranje onder 19 jaar, stoort zich aan het feit dat diverse Nederlandse clubs regelmatig niet bereid zijn om spelers af te staan voor (oefen)duels. De KNVB en Winter zijn momenteel in gesprek hierover. 

"Onder 19 heeft het de laatste tien jaar niet goed gedaan tijdens EK's", vertelde Winter woensdag volgens de Gelderlander tijdens een bijeenkomst in Groesbeek. "Dat is makkelijk te verklaren. Het EK heeft altijd plaats in de periode dat de clubs zijn begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wij kunnen alleen spelers opeisen op dagen van de internationale speelkalender. Daar valt dit EK altijd buiten. We proberen nu afspraken te maken met de clubs spelers toch mee te krijgen."

Oranje onder 19 verscheen vorig jaar op het EK in Griekenland met een uitgedunde selectie. Ajax weigerde Riechedly Bazoer, Donny van de Beek en Jairo Riedewald af te staan voor dat toernooi. Feyenoord verbood  Jari Schuurman, Calvin Verdonk en Bart Nieuwkoop om af te reizen met Nederland. 

"Ik ben ervan overtuigd dat we met Onder 19 het EK kunnen winnen, als we iedereen kunnen selecteren. Ik begrijp het belang van de clubs, maar je moet ook kijken naar het belang van het Nederlandse voetbal. Als een speler twee weken mee mag doen op een EK, dan is dat het beste voor zijn ontwikkeling", stelt Winter. 

Lees meer over:

Deel via