In het kort: Letschert herstelt voorspoedig, slecht nieuws voor Pieters

17 maart 2016 om 22:30

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Letschert hervat groepstraining
Goed nieuws voor FC Utrecht en het Nederlands elftal. Timo Letschert herstelt voorspoedig van een schouderblessure en heeft de groepstraining inmiddels weer hervat. Daardoor lijkt de middenvelder inzetbaar voor het uitduel dat Utrecht vrijdagavond afwerkt bij Excelsior. 

Pieters geblesseerd
Erik Pieters is komend weekend mogelijk niet inzetbaar voor Stoke City, dat aantreedt tegen Watford. De Nederlandse verdediger heeft een kuitblessure opgelopen. Pieters is door Oranje-bondscoach Danny Blind geselecteerd voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland.

Blind niet tegen Liverpool

Louis van Gaal heeft een opvallende beslissing genomen. De trainer van Manchester United heeft landgenoot Daley Blind buiten zijn wedstrijdselectie gehouden voor het treffen met Liverpool in de Europa League. Blind stond dit seizoen al 43 keer in de basis, maar zal tegen Liverpool dus niet in actie komen. Ook Ander Herrera zit niet bij de selectie. Manchester United moet een 2-0 achterstand zien goed te maken.

Godin gehavend uit slijtageslag
Diego Godin is de wedstrijd tussen Atlético Madrid en PSV niet ongeschonden uitgekomen. De Uruguyaanse verdediger moest de strijd kort voor het verstrijken van de reguliere speeltijd staken en blijkt een hamstringblessure opgelopen te hebben. Het is niet bekend hoe lang Godin moet toekijken. Atlético versloeg PSV uiteindelijk na strafschoppen en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale van de Champions League.

Redknapp bondscoach van Jordanië
Harry Redknapp heeft een nieuwe werkgever gevonden. De oefenmeester, die in het verleden de scepter zwaaide over onder andere Tottenham Hotspur en West Ham United, heeft zich verbonden aan het nationale elftal van Jordanië. Vooralsnog coacht hij alleen tegen Bangladesh (24 maart) en Australië (29 maart)

Oud-AZ'er aan de slag in Schotland
Kemy Agustien heeft in Schotland een nieuwe club gevonden. De clubloze verdediger, in het verleden onder meer uitkomend voor AZ en Swansea City, gaat tot het einde van het seizoen bij Hamilton Academical spelen. Agustien hoopt zondag tegen Partick Thistle zijn debuut te maken voor de nummer tien van Schotland.

Rode kaart Nathan geseponeerd
Vitesse kan zondag tegen FC Groningen gewoon een beroep doen op Nathan. De Chelsea-huurling kreeg in de wedstrijd tussen Jong Vitesse en Jong De Graafschap (2-2) een rode kaart, maar die is door de KNVB geseponeerd. Volgens de voetbalbond is er niet voldoende bewijs om Nathan te schorsen.

Spelersbus Feyenoord ingezet als treinvervanging
Roy Kable is vanaf woensdag groot fan van de NS. De Rotterdammer stond vast op station Breda, maar kwam uiteindelijk op een bijzondere manier thuis. Hij werd namelijk opgehaald door de spelersbus van Feyenoord. Zowel de NS als Feyenoord waren niet bereikbaar voor commentaar.

Drommel breekt middenvoetsbeentje
FC Twente-goalie Joël Drommel heeft een middenvoetsbeentje in zijn linkervoet gebroken. De Tukkers melden dat donderdag op het digitale thuis. De reservegoalie liep de botbreuk op tijdens een training. Onduidelijk is nog hoelang Drommel uit de roulatie zal zijn. 

Voskamp houdt het voor gezien
Sparta-spits Johan Voskamp (31) beëindigt na afloop van dit seizoen zijn profcarrière. Hij gaat voetballen bij amateurclub Westlandia. Voskamp begon zijn loopbaan bij Excelsior en speelde later voor onder meer Helmond Sport en RKC Waalwijk. De targetman beleefde in 2010 een bijzonder moment: tijdens het thuisduel met Almere City scoorde Voskamp namens Sparta liefst acht keer. 

Havenaar geselecteerd
Mike Havenaar is na ruim twee jaar weer geselecteerd voor de nationale ploeg van Japan. De boomlange spits van ADO Den Haag treedt later deze maand met zijn vaderland aan tegen Afghanistan (24 maart) en Syrië (29 maart). Kwalificatie voor het WK 2018 staat op het spel. Havenaar was dit seizoen dertien keer trefzeker in de Eredivisie. 

Lees meer over:

Deel via