Kuyt: 'Ik volg ze nog steeds, ik heb er nog twee huizen die ik verhuur'

17 maart om 14:11

Dirk Kuyt is nog steeds heel blij dat hij bij Feyenoord is teruggekeerd. Dat zegt de oud-speler in gesprek met The Liverpool Echo, dat met Kuyt ook over zijn oude Engelse werkgever sprak.

Dat Feyenoord inmiddels geen kans meer maakt op de titel is zuur, maar spijt heeft Kuyt niet. "Na tien jaar elders was ik blij om terug te zijn. Ik heb altijd gezegd dat ik op een dag terug zou komen en eindelijk gebeurde het. Het is goed om weer terug te zijn in Nederland en het is mooi om weer voor deze club te spelen", zegt de captain.

Toch is het niet alleen maar Feyenoord wat de klok slaat. Kuyt volgt zijn oude clubs op de voet, waar Liverpool er eentje van is. Hij koestert symphatie voor de Engelse volksclub. "Ik volg Liverpool nog steeds. Ik heb er nog twee huizen die ik verhuur, dus contact heb ik nog wel. Ik ben ook nog altijd fan van de club en probeer ze zoveel als mogelijk te volgen."

Er is wel veel veranderd sinds zijn vertrek uit Liverpool. "Lucas, Martin Skrtel en een paar leden van de staf zijn er nog wel, maar verder is er heel veel veranderd." Kuyt werd met zijn neus op de feiten gedrukt tijdens de testimonial van Steven Gerrard. "Toen zei ik het al, dat er veel is veranderd. Het was wel weer mooi om terug te zijn voor die wedstrijd. Het blijft toch een hele speciale plek."

Over Jürgen Klopp is Kuyt eveneens enthousiast. "Van wat ik ervan kan zien, hoe hij met wedstrijden meeleeft, hoe gepassioneerd hij is en viert met zijn spelers, ziet het er goed uit. Hij heeft een klik met zijn spelers en dat is altijd mooi om te zien", aldus Kuyt.