Cocu over 'emotionele' situatie Maher: "Programma rond hem is onveranderd"

17 maart om 14:26

Adam Maher komt de laatste maanden amper aan de bak bij PSV. Phillip Cocu erkent in gesprek met Voetbal International dat er voor de 22-jarige middenvelder sprake is van een lastige situatie. 

"Het is voor hem niet makkelijk", steekt Cocu van wal. "Hij zit in zijn derde jaar, maar moet momenteel genoegen nemen met een plek op de tribune. Toch verandert er in onze ogen niet zo veel. We zijn nog altijd elke dag intensief met hem bezig. Het individuele programma rond hem is onveranderd en als het moment komt dat hij weer zijn kans krijgt, dan moet hij er staan. Maar dat het niet makkelijk is en dat het gepaard gaat met emoties, dat vind ik logisch."

Naar eigen zeggen is de PSV-trainer van meet af aan duidelijk geweest tegen Maher, die afgelopen dinsdag geen deel uitmaakte van de Champions League-selectie van de Eindhovenaren. "Ik doe niet aan toneelstukjes, kan ook heel slecht acteren. Dus ga niets mooier maken dan het is. Bovendien prikken spelers daar zo doorheen. Ook mindere boodschappen moet je op een duidelijke manier overbrengen. Leuk is anders, maar het hoort erbij."

"Uiteindelijk telt de ontwikkeling van de speler en het team. Bij tegenslag moet je direct kunnen doorschakelen naar nieuwe verwachtingen. Dat geldt nu in het geval van Maher, maar kan straks weer voor een andere jongen gelden", besluit Cocu.