Kluivert waakt over groeibriljant: "Ik weet wat hem te wachten staat"

17 maart om 15:27

De verwachtingen rond Justin Kluivert, spits uit de B1 van Ajax, zijn hooggespannen. Vader Patrick houdt de situatie van zijn zestienjarige zoon nauwlettend in de gaten. 

Bovenal is Kluivert senior trots op de veelbelovende aanvaller. "Hij is alleen maar bezig met voetbal. Hij is op de plek waar hij wil zijn en hij speelt op de posities waar hij wil spelen. Hij speelt in de jeugdopleiding van Ajax, de beste club van Nederland", vertelt de voormalig Oranje-international aan Omnisport. "Hij heeft het naar zijn zin. Dat is voor mij het belangrijkste."

"Tuurlijk ben ik kritisch op hem, maar dat is meestal positieve kritiek. Ik kijk veel wedstrijden van Justin en van mijn andere kinderen, maar Justin wordt er natuurlijk uitgelicht omdat hij het goed doet bij Ajax", vervolgt Kluivert. 

"Ik probeer hem voor te bereiden op wat er gaat komen, want dat weet ik als geen ander. Als jonge jongen van zestien heb ik ook bij Ajax gespeeld en ik weet wat hem allemaal te wachten staat. Dat probeer ik ook altijd met hem te bespreken. Hij is gefocust, weet wat hij wil en hij laat dingen die een jongen van zestien normaal gesproken wel zou doen. Dat hij weet wat hij wil, is voor mij het belangrijkste. Hier zit een enorm trotse vader."