Oranje hoeft niet te vrezen voor Benzema; EK op de tocht na sekstape-schandaal

17 maart om 15:47

Nederland hoeft tegen Frankrijk niet te vrezen voor de scoringsdrift van Karim Benzema. De aanvaller van Real Madrid is door Didier Deschamps buiten de selectie gelaten.

Benzema is in de afgelopen maanden betrokken geweest bij een sekstape-schandaal, waarbij hij betrokken zou zijn bij het chanteren van landgenoot Mathieu Valbuena. Voor bondscoach Deschamps reden genoeg om Benzema niet op te roepen voor de oefenwedstrijden tegen Nederland en Rusland. Ook Valbuena zit niet bij de selectie, al is dat minder verrassend. Valbuena weet dit seizoen niet zijn stempel te drukken op het spel van Olympique Lyon.

Een andere opvallende afwezige is Morgan Schneiderlin. De speler van Manchester United heeft in Engeland geen basisplaats en wordt in de Franse selectie vervangen door N'Golo Kanté, speler van Premier League-koploper Leicester City. "Het is niet dat ik geen vertrouwen heb in Morgan, we weten wat hij kan. Maar voordat we definitieve keuzes maken over de selectie voor het EK, is het belangrijk dat we N'Golo zien spelen", legt Deschamps zijn keuze in The Guardian uit.