EXCLUSIEF - Hendrix kon naar Ajax: "Zijn vader wilde dat absoluut niet"

18 maart om 06:30

Ajax heeft geprobeerd om, in navolging van Riechedly Bazoer, ook Jorrit Hendrix naar Amsterdam te halen. Dat vertelt Ed Schatorie, trainer van Hendrix bij zijn oude club SV Panningen. 

Joris Verwijst
EINDHOVEN

Bazoer, die sinds 2006 bij PSV voetbalde, vertrok in november 2012 naar Ajax. Volgens Schatorie wilden de Amsterdammers ook Hendrix naar de hoofdstad halen. "Ajax heeft al een keer een aasje uitgegooid richting hem", vertelt Schatorie aan PSVPrimeur. "Toen leefde de vader van Jorrit nog. Zijn vader wilde dat absoluut niet. Dat zijn hele nette mensen. PSV heeft ze gebracht waar ze nu zijn, als dank daarvoor gaan zij niet holen. Zo zitten die mensen niet in elkaar. Zij zouden, bij wijze van, zeggen dat ze nog vijf jaar blijven, als dank. Maar dan moet je natuurlijk wel perspectief hebben."

De reden van het afketsen van de overstap is duidelijk. "Jorrit zou als 'dank' nooit weggaan bij PSV op zo'n manier. Zo zit 'ie niet in elkaar. Dat is mede door zijn vader afgeketst. Maar ook zonder zijn vader zou Jorrit dezelfde beslissing hebben gemaakt. Als je het hem nu zou vragen, dan zou ik niet weten wat zijn antwoord zou zijn. Dat is natuurlijk een heel ander verhaal. Ik denk dat hij er nu iets anders tegenaan kijkt", vervolgt Schatorie, die Hendrix in de F'jes en de E'tjes onder zijn hoede had. 

"De interesse van Ajax was heel oppervlakkig. Ajax heeft het geprobeerd, maar ze hebben toen een antwoord gekregen dat een overstap niet bespreekbaar was. Die mogelijke overstap ketste direct al af, heb ik later begrepen. Ajax heeft één keer geïnformeerd en daar is het bij gebleven. Er hebben ook geen gesprekken tussen Ajax en Hendrix plaatsgevonden, zo ver is het helemaal niet gekomen."