Oud-Ajacied blikt terug op debuut: 'Dat was tegelijk met Òzil en Di Maria'

17 maart om 20:42

Een grootse carrière leek voor Fabian Sporkslede in het verschiet te liggen, maar het liep allemaal anders. De oud-Ajacied debuteerde in 2012 in een week tijd in het bekertoernooi, de Eredivisie en in de Champions League, maar tot een doorbraak in Amsterdam kwam het nooit.

Zijn eerste wedstrijd in de Champions League tegen Real Madrid ligt nog altijd vers in het geheugen. "Vijf minuten na rust mocht ik al gaan warmlopen. Dat was tegelijk met Özil en Di Maria", zo blikt Sporkslede in gesprek met Ajax Life terug op zijn debuut. "In de 65e minuut werd ik al geroepen. Ik kreeg na afloop veel complimenten, zoals van Frank de Boer en Dennis Bergkamp. Ik was op dat moment de tweede verdedigende middenvelder achter Christian Poulsen."

Verder dan een handjevol optredens in het eerste elftal kwam het echter niet voor de door Ajax opgeleide middenvelder. Mede door blessureleed kwam Sporkslede nooit echt meer voor in de plannen van De Boer. Bovendien braken andere jonge, talentvolle spelers door bij de Amsterdammers die de voorkeur kregen. Riechedly Bazoer kwam er aan en Jaïro Riedewald speelde toen ook veel op het middenveld."

Tegenwoordig staat Sporkslede in Italië onder contract bij Chievo Verona. Die club heeft hem afgelopen winter verhuurd aan Lupa Castelli Romani, dat uitkomt in de Serie C. "In eerste instantie was dit niet de club waar ik op had gehoopt, maar het leven in Rome is wel lekker en hier kan ik mijn wedstrijden spelen", aldus Sporkslede.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Real Madrid

  • logo

    Atalanta Bergamo