De Jong krijgt transferadvies van meesterscout: "Wat voor hem zal aankloppen..."

18 maart om 07:24

Voor PSV rijgt Luuk de Jong de doelpunten aaneen. Een nieuwe stap naar het buitenland is niet ondenkbaar. Maar zitten ze daar na diens mislukte avonturen bij Borussia Mönchengladbach en Newcastle United wel op de spits te wachten?

"De Engelse topclubs zullen niet voor hem komen. Wat er voor hem zal aankloppen, zijn clubs uit de onderste regionen van de Premier League. Of misschien een middenmoter, maar daar kun je ook zomaar op de bank terechtkomen", zegt scout Piet de Visser in De Telegraaf.

De Visser heeft een duidelijk advies voor De Jong, wat de PSV-fans goed zal doen. "Als De Jong wijs is, blijft hij gewoon lekker bij PSV. Waarom zou hij voor een paar centen meer ergens degradatievoetbal gaan spelen, als hij bij PSV om de titel en in de Champions League kan voetballen? Dan kan hij beter na zijn dertigste naar de zandbak of China gaan om zijn bankrekening aan te vullen."

De Jong is bezig aan zijn tweede seizoen bij PSV. Vorig seizoen maakte hij twintig doelpunten. Dit jaar staat de teller al op negentien, maar heeft hij voor de topscorerstitel concurrentie van AZ-spits Vincent Janssen.