Volgende 'Kuyt' staat op in Rotterdam: "Zó’n ongelooflijke drive"

18 maart om 08:03

Tom van Weert maakt snel naam voor zichzelf als spits van Excelsior. De aanvaller stond onlangs nog een tijdje droog, maar is inmiddels weer op gang gekomen. Zijn trainer Fons Groenendijk vergelijkt Van Weert zelfs met Dirk Kuyt.

"Scoren zit hem in het bloed. Dat kun je niet leren, dat heb je of dat heb je niet. Alles is bij hem gericht op scoren", stelt Groenendijk in Voetbal International over zijn pupil. Van Weert moet ook wel, gezien het aantal kansen dat de Kralingers normaliter krijgen. "Hij is continu aan het loeren."

Van Weert en Groenendijk hebben een verleden: bij FC Den Bosch. Daar werkte het duo succesvol samen. "Bij FC Den Bosch waren er links en rechts altijd wat twijfels over hem, weet ik nog. Niet om mezelf op de borst te kloppen, maar ik denk wel dat ik een belangrijke trainer voor hem geweest."

Groenendijk mag dan een aandeel hebben gehad, het leeuwendeel doet Van Weert zelf. Hij blijft maar knokken en kan zich goed aanpassen. "Hij doet me denken aan Dirk Kuyt", stelt Groenendijk. "Gasten als Tom en Dirk hebben zó’n ongelooflijke drive. Ze willen koste wat kost de volgende stap maken, en doen er alles voor om te slagen."