Eeuwige rivalen gaan met elkaar op de vuist na smakeloze acties over en weer

18 maart om 10:19

De wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool werd niet alleen op het veld uitgevochten. Ook op de tribunes waren de nodige akkefietjes en zelfs na de wedstrijd ging het nog even door.

De fans van beide ploegen gingen op de vuist nadat duidelijk was geworden dat er fans van Liverpool tussen de United-supporters waren beland. In de tweede helft haalden de fans van The Reds een vlag van Liverpool tevoorschijn, waarna de fans van Manchester United verhaal gingen halen.

Ook zongen de Liverpoolfans over München. In de Duitse stad kwam in 1958 bij een vliegtuigramp bijna de volledige ploeg van Manchester United om het leven.

Voor de wedstrijd was de sfeer al gespannen. Op de route van Liverpool naar Manchester hing een spandoek met de tekst 'Murderers'(moordenaars). Dit verwees dan weer naar de Hillsboroughramp, waarbij in 1989 96 Liverpoolfans omkwamen, nadat er paniek was uitgebroken in het stadion van Sheffield Wednesday, zo meldt The Daily Mirror.

Liverpool schakelde Manchester United in de Europa League uiteindelijk uit. De ploeg van Louis van Gaal verloor uiteindelijk over twee wedstrijden gezien met 3-1.