Kwartfinales Champions League: Barça treft Atlético, PSG tegen Man City

18 maart om 12:15

De loting voor de kwartfinales van de Champions League heeft vrijdagmiddag vier fraaie affiches opgeleverd. FC Barcelona treft Atlético Madrid, Paris Saint-Germain neemt het op tegen Manchester City en VfL Wolfsburg moet aantreden tegen Real Madrid. Bayern München - Benfica is duel nummer vier. 

De heenwedstrijden worden afgewerkt op 5 en 6 april. Een week later worden de returns gespeeld. De meest opvallende wedstrijd is waarschijnlijk het Spaanse onderonsje tussen titelhouder Barcelona en Atlético, dat in de vorige ronde PSV uit het toernooi knikkerde. Barça en Atlético zijn op dit moment de nummer één en twee van de Primera Division. 

Real Madrid en Bayern München mogen wellicht van de meest gunstige loting spreken. De kampioen van Duitsland speelt tegen Benfica, terwijl Real het mag opnemen tegen VfL Wolfsburg, de werkgever van Bas Dost.

Tot slot nog het fraaie affiche tussen Paris Saint-Germain en de Britse grootmacht Manchester City. PSG, dat zich afgelopen week tot kampioen van Frankrijk kroonde, is erop gebrand om dit seizoen de finale van de Champions League te bereiken. 

De kwartfinales op een rijtje

VfL Wolfsburg - Real Madrid
Bayern München - Benfica
FC Barcelona - Atlético Madrid
Paris Saint-Germain - Manchester City