Ziyech doet Blind versteld staan: Toen heeft hij voor Marokko gekozen

Ziyech doet Blind versteld staan: "Toen heeft hij voor Marokko gekozen"

Gepubliceerd: vrijdag 18 maart 2016 om 12:47vr 18-03-2016 om 12:47

Danny Blind heeft de keuze van Hakim Ziyech voor een interlandcarrière bij Marokko niet zien aankomen. De spelmaker van FC Twente leek aanvankelijk binnen voor Oranje.

Ziyech meldde zich vorig jaar juni voor een trainingsstage met Oranje in Hoenderloo. Een officieus debuut zat in het vat, maar de 22-jarige linkspoot raakte geblesseerd. "Ik had het idee dat hij de intentie had om voor Nederland te spelen", zegt Blind op de persconferentie, waarop hij zijn definitieve selectie bekendmaakte. "Toen ik hem voor de wedstrijd daarop niet selecteerde, heeft hij voor Marokko gekozen."

De naam van Ziyech ontbreekt dus, net als die van Eljero Elia en Anwar El Ghazi. Blind verklaart de absentie van de aanvallers van Feyenoord en Ajax: "Eljero heeft een mindere periode doorgemaakt. Daarom heeft hij ook bij Feyenoord een tijdje niet gespeeld." En over rechtsbuiten El GhazI: "Anwar kwakkelt sinds de winter. Hij speelt niet altijd. Daarom kies ik nu voor Narsingh, maar het aanbod op die positie is niet groot."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws