De Boer grinnikt na slijtageslag PSV: "Wil je dat eerlijk weten?"

18 maart om 13:51

Frank de Boer baalt van de zure uitschakeling van PSV in de achtste finale van de Champions League. Het verloop van het treffen in Madrid beviel de Ajax-trainer tegelijkertijd ook wel.

De Boer betreurt ten eerste de uitschakeling van PSV door Atlético Madrid. "Ik denk dat het heel goed voor het Nederlandse voetbal zou zijn geweest als ze door waren gegaan. Ik denk dat we dat wel kon gebruiken", reageert de Ajax-trainer vrijdagmiddag tijdens het persmoment, twee dagen voor Eredivisie-kraker in Eindhoven.

Dat het uiteindelijk een slijtageslag werd tussen PSV en Atlético, komt Ajax niet slecht uit. De Boer: "Of ik die verlenging erg vond? Wil je dat eerlijk weten?", lacht hij. "Het zal misschien een kleine invloed kunnen hebben. Dat weet je nooit. Als er eentje een voordeel bij heeft, zijn wij dat. Maar ik denk dat deze jongens zo goed getraind zijn, dat dat geen probleem moet zijn."

"Ze kregen heel veel complimenten, dus dat zal ook wel weer energie geven. Ik denk dat ze meer trots dan teleurgesteld zijn", aldus De Boer over het mentale 'voordeel' van PSV. De trainer vindt de prestatie van PSV knap na magere Europese jaren met Ajax. "Maar je moet niet vergeten dat zij in pot 1 zijn gestart, en wij in pot 3. Dat maakt een groot verschil."