De Boer hoopt op ander Ajax in 'cruciale kraker': "Iedereen deed maar wat"

18 maart om 14:10

Frank de Boer heeft honderd procent vertrouwen in een goed resultaat van Ajax in de uitwedstrijd tegen PSV. Prioriteit is zoals altijd winnen, maar als dat niet lukt is een gelijkspel ook goed.

Dat laat De Boer vrijdag weten tijdens de persconferentie in Amsterdam. "Ik weet zeker dat er wat te halen is in Eindhoven. Ik denk dat wij een hele goede selectie hebben", zegt hij. "We moeten in ieder geval niet verliezen. Dat is cruciaal. Als je op vier punten komt, mogen ze er nog één verliezen. Ik denk niet dat zij nog veel verliezen, aangezien ze nu ook uit de beker en Champions League zijn. We gaan honderd procent voor de winst, laat dat duidelijk zijn. Want verlies is dodelijk."

"Wij moeten gewoon beseffen wanneer we moeten aanvallen en wanneer we de handrem moeten aantrekken. Daar hebben we uitvoerig over gesproken", vervolgt De Boer. "In de thuiswedstrijd leek het nergens op (1-2 verlies, red.). Iedereen deed maar wat in het druk zetten, het was geen eenheid. Dan speel je tegen een PSV dat daar heel goed raad mee weet. Dat mogen wij niet laten gebeuren. Ik denk dat wij daar stappen in hebben gemaakt. Maar tegen PSV moet dat helemaal kloppen."

De Boer noemt PSV een 'heel goed voetballend team'. Naar verwachting wordt de slag gewonnen op het middenveld. "Je hebt de lopers, Van Ginkel en Klaassen, die heel veel diepte maken zonder bal. Bazoer is meer de technicus, zoals Propper dat bij PSV is. Gudelj is dan meer de afbreker, iets meer nog dan Guardado. Guardado is een beetje half/half. Hij is vaak de spelmaker, maar ook de organisator. Dat is Gudelj ook zeer zeker."

De selectie van Ajax is in principe fit, met uitzondering van Kenny Tete en Jaïro Riedewald. De Boer: "Kenny zag ik al sprinten en huppelen op het veld. Jaïro duurt nog wel even. Kenny kan misschien volgende week langzaam aan de bal aan de gang en misschien eventueel wat trainingen meedoen. Wat ik zo zag op het veld, gaat dat vrij goed. Ik denk wel dat hij er bijkomt. Dijks? Die is fit. Gudelj? Die had een beetje een stijve kuit."