'Niet rouwig dat hij er niet bij is, hij is niet voor niks hun aanvoerder'

18 maart om 14:53

In de strijd tegen degradatie staat De Graafschap opnieuw voor een grote hobbel. De nummer zeventien van de Eredivisie gaat zaterdagavond op bezoek bij Feyenoord.

Het bezoek aan De Kuip levert normaal gesproken geen driepunter op, weet Jan Vreman. Toch is zijn ploeg volledig gefocust op Feyenoord. "We gaan niet al kijken naar de wedstrijd tegen Cambuur (over twee weken, red.), eerst hebben we een klus te klaren in Rotterdam; eerst Feyenoord dus. We gaan er naartoe voor een resultaat", meldt de trainer op de clubsite.

Bij de Rotterdammers ontbreekt Dirk Kuyt door een schorsing. Een kleine opsteker voor Vreman. "Hij is niet voor niks hun aanvoerder, we zijn er niet rouwig om dat hij er niet bij is", zegt de coach, die een geschiedenis in De Kuip. Hij won er al drie keer. "Die ambiance moet je als speler een boost geven, daar moet je extra energie van krijgen."

De kans is groot dat De Graafschap zaterdagavond aantreedt zonder Bryan Smeets. De middenvelder heeft last van zijn knie en brak de vrijdagtraining vroegtijdig af. Nathaniel Will is er door een schorsing in elk geval niet bij.