Dipje voor aanvaller: 'Hij kwam als reserve van Jong Ajax en speelt nu wekelijks'

18 maart om 16:52

FC Twente neemt het aanstaande zondag in eigen huis op tegen AZ. Trainer René Hake kiest tegen de Alkmaarders voor Zakaria El Azzouzi als centrumspits. De huurling van Ajax worstelt de laatste weken met zijn vorm, erkent Hake. 

"Het is wat wisselend", vertelt de oefenmeester aan TC Tubantia. "Je moet ook niet vergeten dat die jongen grote veranderingen heeft doorgemaakt. Hij kwam als reserve van Jong Ajax bij ons binnen en speelt nu wekelijks in de eredivisie. Hij traint nu elke dag op een ander niveau, en dan is het logisch dat af en toe de frisheid ontbreekt. Daar moeten we rekening mee houden."

Hake is onder de indruk van AZ, dat vierde staat op de ranglijst. "Vincent Janssen springt meteen in het oog, maar dan vergeet je er een paar. Alireza Jahanbakhsh is ook een speler die AZ aanvallende sterker maakt en op het middenveld kunnen ze goed variëren. Achterin hebben ze met Ron Vlaar en Stijn Wuytens een ander duo dan voor de winterstop."

"Vlaar is een speler die de klappen van de zweep kent. Hij brengt ook een mentaliteit met zich mee die in de Nederlandse competitie weinig aanwezig is. Hij brengt stabiliteit. Wij kunnen zondag een pittige wedstrijd verwachten", besluit Hake.