PSV heeft vijftal supporters in beeld na muntjes-incident: 'Verouderde insituten'

18 maart om 20:25

PSV heeft op basis van de bij de club beschikbare beelden een vijftal personen in beeld rondom het 'muntjes-incident' in Madrid. Dat meldt de club in een verklaring op de website. 

Van drie van de vijf personen is de naam bij PSV bekend. De Eindhovense club heeft inmiddels contact opgenomen met het drietal, zij zullen zich melden bij PSV voor een 'sanctiegesprek'. PSV hoopt ook de andere twee personen op te sporen. Daarnaast is er contact geweest tussen het Openbaar Ministerie in Nederland en PSV. Beide partijen hebben afgesproken dat wanneer er een rechtshulpverzoek uit Spanje komt, dan zal zowel PSV als het OM hier gehoor aan geven. Ook bij de komst van nieuw beeldmateriaal zal PSV doorgaan met het opsporen van de daders. 

Algemeen directeur Toon Gerbrands reageerde op de nieuwe feiten. "Deze kleine groep mensen heeft PSV als club veel schade berokkend. Dat doet ons pijn. Ook voor de 3800 supporters die ons gesteund hebben en zich volgens de Spaanse politie uitstekend hebben gedragen komt dit hard aan. Zij worden onterecht geassocieerd met dit verwerpelijke gedrag. PSV had een goed imago, dat heeft de afgelopen dagen een deuk opgelopen. We hopen te gaan bewijzen dat dit een eenmalig verschrikkelijk incident is geweest."

Overigens vindt Thijs Slegers, perschef van PSV, het opmerkelijk dat de nieuwe feiten niet door NOS en RTL Nieuws zijn meegenomen in de nieuwsuitzendingen. Volgens een volger van Slegers op Twitter zouden er ook 'belangrijkere' zaken zijn voor het journaal. Slegers: 'Ze hadden wel een item, maar niet up to date'. Eerder al moest EenVandaag een item rectificeren nadat een filmpje zonder journalistieke controle was overgenomen van GeenStijl. Daarvoor heeft EenVandaag inmiddels excuses aangeboden.