Cillessen zingt niet voor jarig Ajax: 'Dan is dat niet meer dan terecht'

18 maart om 21:23

Ajax is deze week jarig. De Amsterdamse club werd op 18 maart 1900 opgericht. Frank de Boer zei eerder al dat hij Ajax voor de 116e verjaardag de drie punten cadeau wil doen. 

Gezongen wordt er echter niet voor de jarige club, zo vertelt Jasper Cillessen. "Het is niet best met mijn vocale kwaliteiten. Ik ben geen echte zanger", vertelt de doelman aan AT5. Toch liet Cillessen zijn stem afgelopen zondag flink bulderen, toen Ajax niet wist te winnen van N.E.C. Nijmegen (2-2). De Amsterdammers lieten de kans op de koppositie liggen, nadat PSV een dag eerder punten liet liggen tegen sc Heerenveen (1-1). "Als je op zo'n manier gelijk speelt, dan is dat niet meer dan terecht."

"Als je ziet hoe makkelijk we de goals weggeven... Dat leidt tot frustratie." Aanstaande zondag wacht voor Ajax de krachtmeting met PSV. "Als je daar verliest heb je een groot probleem. We moeten zorgen dat we winnen en dat we boven PSV komen te staan. Dan moet je de rest van de duels ook blijven winnen. Het scheelt wel dat PSV op dinsdag gespeeld heeft en niet op woensdag. Ze hebben een dag extra rust, ik denk dat ze gewoon hersteld zijn. Het is toch een mentaal tikje dat je krijgt als je er op strafschoppen uit vliegt.