'Van Bronckhorst maakt interessante keuze in basiself door Kuyt-absentie'

19 maart om 08:10

Feyenoord zet de strijd om de derde plaats in de Eredivisie zaterdagavond voort zonder Dirk Kuyt. De aanvoerder zit tegen laagvlieger De Graafschap een schorsing uit.

Voor het eerst dit seizoen begint Feyenoord aan een wedstrijd zonder zijn 35-jarige topscorer, die al goed is voor zestien goals. "We missen onze aanvoerder. En we missen een heel ervaren speler. Het is volgens mij de eerste keer in vijftien seizoenen dat Dirk door een schorsing een wedstrijd van Feyenoord moet missen", reageert trainer Giovanni van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad.

"Het is altijd vervelend als je niet kunt beschikken over een basisspeler, maar deze selectie kan zijn absentie wel opvangen", vervolgt Van Bronckhorst. "Wat vooral interessant is, is het feit dat wij voor het eerst zonder Dirk starten. Vorige week tegen Vitesse moest hij al worden vervangen, toen was het al interessant om te zien hoe andere spelers het zijn gaan invullen."

Vermoedelijke opstelling (AD): Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Nelom; El Ahmadi, Toornstra, Vilhena; Basacikoglu, Kramer en Elia.