De Boer: 'Toen wij hem wilden, dacht hij misschien dat hij het overal kon maken'

19 maart om 10:13

Ajax-trainer Frank de Boer geeft niet onnodig geld uit voor nieuwe spelers. Maar wat als hij tachtig miljoen tot zijn beschikking had voor transfers? En hoe kijkt hij aan tegen de situatie rond Marco van Ginkel, die eens op de lijst van Ajax stond?

In de Volkskrant gaat De Boer eerst in op de vraag over het verzonnen budget van tachtig miljoen. Wat zou hij daarmee doen? "Ik zou ook dan goed kijken wat ik nodig heb. Dan zou ik het weleens leuk vinden. Maar als ik weet dat Jairo Riedewald over een jaar verder is dan een speler van 10 miljoen, ga ik geen speler van 10 miljoen halen. Voor ons is 5, 6 miljoen het maximum", benadrukt de trainer.

"Een speler van 13 miljoen halen wij niet. Klaar. Terwijl het wel kan. Maar zelfs dan heb je geen garantie dat je kampioen wordt", zegt De Boer, die ook andere stellingen krijgt voorgeschoteld. Nu de kraker tegen PSV voor de deur staat, gaat het automatisch ook over Van Ginkel, die nu in Eindhoven op huurbasis speelt.

"Van Ginkel wilden wij twee jaar geleden ook huren. Maar toen moest hij naar AC Milan. Jeremain Lens wilden we ook graag. Uiteindelijk koos hij voor Engeland. Voor de competitie, en uiteindelijk ook voor veel meer geld. Toen wij Van Ginkel wilden, had hij misschien nog de perceptie dat hij het overal kon maken. Deze winterstop hadden wij geen middenvelder nodig. Anders hadden we misschien weer aangeklopt", aldus De Boer.