"Ik rij echt niet elke week naar de Ikea voor de Zweedse gehaktballetjes"

19 maart om 11:30

Sam Larsson beleeft tot dusver een wisselvallig seizoen, maar vorige week tegen PSV stond hij ineens weer in de schijnwerpers. De 22-jarige Zweed had met een fraaie assist een groot aandeel in het 1-1 gelijkspel in Eindhoven.

Heerenveen-trainer Foppe de Haan haalde hem voor die wedstrijd van de linkervleugel en zette hem op nummer tien. "Dat voelde inderdaad goed", zegt Larsson tegen de NOS. De aanvaller, die in 2014 overkwam van IFK Göteborg, heeft zich naar eigen zeggen goed aangepast in Friesland. "Ik rij echt niet elke week naar de Ikea voor de Zweedse gehaktballetjes."

"De omgeving hier is perfect voor mij als jonge voetballer", meent Larsson. "Het niveau ligt hoger dan in Zweden en het spel is meer aanvallend. Om het even lomp te zeggen, hier geven ze niet zo veel om de verdediging." De creatieveling wist zich in zijn debuutseizoen meteen in de kijker te spelen, wat hem de bijnaam 'Samba Sam' opleverde.

Dit seizoen gaat het ogenschijnlijk moeizamer, al scoorde hij vier keer en gaf hij zeven assists. "Het is makkelijk voor critici om commentaar te geven, maar we spelen als team ook gewoon minder dit jaar. En van dat team ben ik een onderdeel, dus is mijn rol ook minder."