Pellegrini: 'Ik hoop dat Van Gaal dat bij Manchester United ook gaat doen'

19 maart om 12:33

Manchester City-manager Manuel Pellegrini maakt zich geen zorgen om Louis van Gaal. De Nederlandse coach van Manchester United ligt al tijden onder vuur op Old Trafford.

"Natuurlijk krijg je als manager van een grote ploeg kritiek als je niet wint", zegt Pellegrini in Engelse media. "Hij heeft de ervaring om daar mee om te gaan." Pellegrini kreeg eerder dit seizoen te horen dat hij na dit seizoen wordt opgevolgd door Pep Guardiola, terwijl de kans groot lijkt dat ook Van Gaal moet wijken. José Mourinho wordt nadrukkelijk genoemd als zijn opvolger.

"Ik ben blij dat ik mijn driejarige contract uit ga dienen en hoop dat Van Gaal dat bij Manchester United ook gaat doen", laat Pellegrini weten. "Maar ik denk dat vergelijken niet goed is." De Chileen en Van Gaal staan zondag tegenover elkaar in het Etihad Stadium. Manchester United moet winnen om kans te blijven maken op de vierde plaats, die deelname aan de voorronde van de Champions League oplevert.

Pellegrini erkent in aanloop naar het treffen van zondag dat City een voordeel heeft, omdat United donderdag nog Europees speelde. Hij gelooft echter niet dat de teleurstelling van de uitschakeling door Liverpool nog effect zal hebben. "Ik weet niet wat er gebeurt bij Manchester United. Het is niet mijn plicht om te weten wat er gebeurt met de fans of met Louis van Gaal."