Schöne duidelijk over intentie Ajax: 'Het geeft een geweldig gevoel als je wint'

19 maart om 13:39

Lasse Schöne weet uit eigen ervaring hoe het is om in Eindhoven een grote stap richting de landstitel te zetten. De Deen won met Ajax in het seizoen 2012/2013 met 2-3 van PSV.

De Amsterdammers verdedigden toen een voorsprong van drie punten op de Eindhovenaren en haalden drie weken later het kampioenschap binnen. "Dat was een fantastisch resultaat en dat willen we natuurlijk graag weer meemaken", zegt Schöne tegen AjaxTV. "Het geeft een geweldig gevoel als je wint van je concurrent. Dan is de weg ook niet zo lang meer naar die mooie schaal."

Volgens de aanvallende middenvelder wil Ajax er zondag meteen opklappen. "Je wilt dat ze achter ons aanlopen en niet andersom. Wij willen de toon zetten. Dan moet je er kort op zitten", aldus Schöne, die hoopt dat zich eenzelfde scenario als drie jaar geleden ontrolt. "Dat zou ik wel leuk vinden."

De spelmaker heeft vertrouwen in een goed resultaat. "De wedstrijd van zondag (2-2 tegen NEC) hebben we achter ons gelaten. We hebben alles in eigen hand, dat is wat we willen. Je kunt niemand iets verwijten als je aan het einde van de rit niet op de eerste plek staat. Maar ik denk dat wij gaan winnen."