Jupiler League-sensatie: "Die zaakwaarnemers irriteren me met hun praatjes"

19 maart om 14:20

Tarik Tissoudali is dit seizoen één van de grote revelaties van de Jupiler League. De 22-jarige aanvaller van SC Telstar scoorde al zeventien keer in 31 competitieduels. Talloze Eredivisie-clubs hebben de flegmatieke pleintjesvoetballer inmiddels in het vizier. 

Voetbal International weet te melden dat onder meer Vitesse, FC Utrecht, AZ, PEC Zwolle en sc Heerenveen de verrichtingen van Tissoudali nauwgezet volgen. Wekelijks zitten er scouts voor hem op de tribune. "Ik wil niet weten wie er allemaal komen kijken. Op de dag van de wedstrijd zet ik mijn telefoon uit", reageert de aanvaller tegenover het weekblad. "Ook voor vrienden en familieleden die me om kaartjes vragen sluit ik me af. Ik zie ze na de wedstrijd wel. Ik wil me richten op de wedstrijd en niet afgeleid worden."

Opvallend genoeg heeft Tissoudali géén zaakwaarnemer. "Ik houd alles af. Ze bellen en staan aan de deur, maar zaakwaarnemers irriteren me met hun praatjes. Ze zeggen allemaal hetzelfde, maar uiteindelijk zijn ze vooral bezig met zichzelf", legt hij uit. "Mijn broer helpt me, ik weet dat hij het beste met me voor heeft. Als de interesse straks serieus wordt, komt het wel."