Middenvelder overrompeld door Oranje-oproep: 'Zij zijn stapje verder dan ik'

19 maart om 15:00

Kingsley Ehizibue kreeg vrijdagmiddag te horen dat hij definitief tot de selectie van Jong Oranje behoort. Het is voor de jongeling van PEC Zwolle de eerste keer dat hij is opgeroepen. 

De twintigjarige Ehizibue beleeft dit seizoen zijn doorbraak in de Eredivisie. Hij deed al twintig keer mee bij de formatie van trainer Ron Jans en was bovendien driemaal trefzeker. "De selectie voor Jong Oranje is een soort waardering en beloning voor mij om nog harder te gaan werken", laat de rechtspoot weten in gesprek met RTV Oost. 

Ehizibue is overrompeld door zijn oproep voor het keurkorps van bondscoach Fred Grim. "Ik denk persoonlijk dat mijn leeftijdsgenoten een stapje verder zijn dan ik. Dus ik kan daar veel van ze leren. Het is weer een nieuwe ervaring om te zien hoe het daar gaat."

Twee andere spelers van PEC zijn óók geselecteerd voor Jong Oranje: doelman Mickey van der Hart en vleugelaanvaller Queensy Menig. Vrijdag 25 maart speelt het team van Grim tegen Jong Noorwegen. Drie dagen later is Jong Servië de opponent.