Feyenoord rekent zich niet rijk: "Zo'n tegenstander is voor ons lastiger"

19 maart om 16:30

Jens Toornstra heeft na een moeilijke periode de weg omhoog weer gevonden en treedt zaterdagavond met Feyenoord aan tegen De Graafschap. De middenvelder neemt geen genoegen met minder dan drie punten.

De Graafschap is bezig aan een goede tweede seizoenshelft en pakte daarin zelfs meer punten dan Feyenoord. Toornstra rekent dan ook niet op een makkelijke avond. "Ieder punt telt voor De Graafschap, dus ik verwacht dat zij tegen ons behoudend gaan spelen en hopen op een gelijkspelletje. Zo’n tegenstander is voor ons lastiger dan bijvoorbeeld Vitesse, dat van ons moest winnen en daarom met name in de tweede helft steeds meer ruimte weggaf."

"Dat het soms moeilijk voetballen is tegen een degradatiekandidaat bleek twee weken geleden tegen SC Cambuur, maar dat mag vanavond voor ons geen excuus zijn", vervolgt de middenvelder in het clubmagazine van Feyenoord. "Een scenario als tegen Cambuur, waarbij we hen terug in de wedstrijd lieten komen, moeten we vandaag zien te voorkomen. We moeten scherp beginnen en De Graafschap direct het idee geven dat er voor hen niets te halen valt in De Kuip. Een overwinning zijn we ook aan onze stand verplicht."