Nelom: "Het liefst was ik op een andere manier teruggekeerd in het elftal"

19 maart om 16:35

Miquel Nelom heeft tegen De Graafschap weer eens een basisplaats bij Feyenoord. De linksback vervangt de geblesseerde Terence Kongolo. Nelom is blij met zijn terugkeer in het elftal, maar vindt het ook jammer voor zijn geblesseerde teamgenoot.

Kongolo is geblesseerd geraakt aan zijn hamstring en kan voorlopig niet spelen. Voor Nelom is het kans om weer eens speeltijd op te doen: "Het liefst was ik op een andere manier teruggekeerd in het elftal", zo laat de Feyenoorder weten aan RTV Rijnmond. "Nu is het belangrijk om de knop om te zetten en er te staan." De kans dat Nelom ook in de bekerfinale in de basis mag starten, houdt hem vooralsnog niet bezig: "Zo ver kijk ik niet."

Feyenoord neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen laagvlieger De Graafschap. Voor Nelom is duidelijk dat alleen een overwinning telt tegen de Superboeren. "De focus en mentaliteit moeten goed zijn. Zij zullen niet aanvallend spelen en dus is het belangrijk wat wij er tegenover zetten."

De Rotterdammers kenden een moeilijke serie na de winterstop, maar lijken hun vorm weer voorzichtig hervonden te hebben. Voor Nelom is wel duidelijk dat een overwinning een goed medicijn is: "Winst kan een goede omschakeling zijn. Dit moeten we ook zo houden. We waren bij nederlagen een beetje ongelukkig, ondanks dat we soms best goed speelden. Nu hebben we het geluk weer aan onze zijde. Het is taak om stabiel te blijven en de tactiek zo goed mogelijk uit te voeren."