Gudelj weet waar de sleutel ligt: 'Dan heb je aardig wat van PSV weggeveegd'

19 maart om 19:21

Net als veel Ajacieden is Nemanja Gudelj onder de indruk van de Champions League-prestaties van PSV. De Serviër denkt echter ook dat daar de winst valt te behalen voor de Amsterdammers.

Gudelj bekeek het treffen tussen Atlético Madrid en PSV aandachtig. "Een mooie wedstrijd. Zeker als je weet dat PSV de volgende tegenstander is, ga je er extra op letten", zegt de middenvelder tegen De Telegraaf. "Natuurlijk is het prettig dat ze verlenging speelden. Maar als je echt als een prof leeft, heb je aan drie, vier dagen genoeg om te herstellen."

De strijdwijze van Ajax voor de Eredivisie-topper van zondag is duidelijk. "Vroeg druk zetten en een hoog tempo hanteren", aldus Gudelj. "Ik denk dat als je dat vanaf minuut één doet, zij dan toch een beetje de benen gaan voelen. Als je 120 minuten hebt gespeeld en je moet weer gelijk in een hoog tempo beginnen, ga je de benen wel voelen."

De belangrijkste slag kan wel eens op het middenveld worden geleverd. "Daar ligt ook hun sleutel. Ik denk dat als je op het middenveld de slag wint, je aardig wat van PSV hebt weggeveegd. De Jong is natuurlijk ook een sterk punt van hen, maar ik heb heel veel vertrouwen in onze verdediging", besluit de 24-jarige controleur.