Bilal werd teleurgesteld: 'Dan krijg je kritiek van het Legioen, de journalisten'

19 maart om 22:05

Bilal Basacikoglu zag Feyenoord tegen De Graafschap een matige eerste helft spelen. Toen hij na drie kwartier mocht invallen, speelde hij geforceerd maar gevaarlijk. 

"Het was natuurlijk een teleurstelling om niet te starten", begint Basacikoglu tegenover FOX Sports. "Ik heb het voor mezelf positief gehouden. Zodra ik mocht invallen heb ik alles laten zien, ik denk dat dat aardig gelukt is." Afgelopen zondag scoorde Bilal de 0-2 tegen Vitesse. "Ik had stiekem wel gehoopt dat ik zou starten. Als je helaas Dirk Kuyt moet missen, ga je daar stiekem wel van uit. Ik begin op de bank, maar in die 45 minuten ben ik wel nodig voor het team en dan moet ik er ook wel staan. Dat is mijn job als invaller, ik denk dat ik dat vandaag goed heb uitgevoerd."

Giovanni van Bronckhorst gaf geen uitleg aan Basacikoglu, zo vertelt hij. "Ik heb geen uitleg van Van Bronckhorst gehad, maar dat is de mannenwereld. Ik vind dat niet echt verplicht. Ik ben misschien een te goede invaller, maar liever wil  ik als basisspeler bij Feyenoord eindigen. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en dat ik die vandaag weer heb getoond." Afgelopen week liet Van Bronckhorst al doorschemeren dat hij verlangt naar de 'oude' Bilal. "Ja, dat heeft wel wat met me gedaan, je krijgt er kippenvel van als iemand dat tegen je zegt."

"Ik heb de laatste weken veel kritiek gehad, maar ben in mezelf blijven geloven. Ik krijg het gevoel en de acties weer terug, het is onbeschrijflijk. Ik voelde me weer lekker, dit is wie ik ben. Als het even niet lekker gaat krijg je kritiek van het Legioen, de journalisten. Ik heb vandaag op mijn snelheid gespeeld, dan zie je dat ik er makkelijker voorbij ga dan via schaartjes en dergelijke. Het is nu interlandperiode, ik ben opgeroepen voor Jong Turkije. Ik had stiekem gehoopt op het eerste, dat naar het EK gaat. Dat komt nog iets te vroeg, maar hopelijk kan ik deze lijn doorzetten. Wie weet kan ik mee naar het EK. Ik hoop dat de bonscoach heeft gekeken."