Anderlecht-spelers willen vertrekken na aanslagen: 'Bang voor mijn familie'

Anderlecht-spelers willen vertrekken na aanslagen: 'Bang voor mijn familie'

23-03-2016 00:03
8

Matias Suarez maakt zich grote zorgen over de terreurdreiging in Brussel. De Argentijn van Anderlecht zat in de auto toen hij het nieuws over de aanslagen vernam. Hij vreest voor de veiligheid van zijn familie en wil weg uit Brussel. 

"Toen ik het hoorde, belde ik onmiddelijk naar mijn vrouw", zegt Suarez tegen Cadena 3, een Argentijnse televisiezender. "Ik wilde weten hoe het met onze dochter was. Zij gaat in Brussel naar school, dan slaat de angst enorm toe. Mijn woning ligt ook maar op tien minuten van het metrostation waar een bom ontplofte. Ik vrees voor de veiligheid van mijn familie. Daarom wil ik hier graag weg", aldus de 27-jarige spits.

Teamgenoot Andy Najar uit dezelfde wens. Ook de vleugelspeler uit Honduras vreest voor de veiligheid van zijn vrouw en kinderen. "Ik ben bang voor mijn familie. Ik wil niet dat hen of mij iets overkomt. Het is daar gevaarlijk, dus ik denk dat het voor mij het beste is om te vertrekken", liet Najar weten aan The Washington Post. "Ik hou van Anderlecht, want de club heeft veel betekend voor mij. Op dit moment wil ik echter niet terugkeren."

Oud-voetballer en huidig beloftencoach van Anderlecht, Nicolas Frutos, blijft rustig. "Op dit moment zitten we veilig thuis, maar de stad leek een woestijn", stelt hij in Argentijnse media.