De Tien: transfervrije topspelers in de etalage

De Tien: transfervrije topspelers in de etalage

25-03-2016 10:10
7

Ook in de komende zomer is weer een groot aantal topspelers gratis op te pikken. Daarom dn deze editie van De Tien: topspelers die in de zomer transfervrij zijn.

Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain)
In een lijst met transfervrije topspelers mag Zlatan Ibrahimovic natuurlijk niet ontbreken. De 34-jarige spits is nog lang niet aan het einde van zijn latijn. De Zweed heeft al eerder uitgesproken nog in de Verenigde Staten te willen voetballen, terwijl ook in China aan hem wordt getrokken.

Sofiane Feghouli (Valencia)
Sofiane Feghouli kwam in 2010 transfervrij over van Grenoble. De Algerijn gaf eerder aan graag bij Valencia te blijven, maar van een contractverlenging is nog geen sprake. Manchester United, Arsenal en Chelsea willen naar verluidt gebruik maken van de onduidelijkheid en de snelle rechtsbuiten contracteren.

Mehmet Topal (Fenerbahçe)
Mehmet Topal is één van de steunpilaren bij Fenerbahçe en heeft dit seizoen vrijwel alle wedstrijden gespeeld. Het is onduidelijk waarom de Turkse grootmacht hem nog geen aanbieding heeft gedaan.

Hatem Ben Arfa (OGC Nice)
Nadat Newcastle United afgelopen jaar het contract met Hatem Ben Arfa ontbond, tekende de aanvallende middenvelder voor Nice. Daar heeft de Fransman zijn vorm hervonden, waardoor hij de interesse van onder andere Real Madrid en Paris Saint-Germain zou hebben gewekt. Ben Arfa is toe aan een nieuwe uitdaging.

Steve Mandanda (Olympique Marseille)
De sluitpost van Olympique Marseille staat wekelijks in de basis bij de club uit Frankrijk, maar heeft besloten om zijn contract af te laten lopen. Met zijn dertig jaar kan Steve Mandanda zeker nog een aantal jaar mee. Naar verluidt houdt onder andere Liverpool de Franse doelman in de gaten.

Miguel Veloso (Dinamo Kiev)
Miguel Veloso verruilde Genoa in 2010 voor Dinamo Kiev, maar de Portugese middenvelder zou nu terug naar Italië willen. De 29-jarige Veloso kan op elke positie op het middenveld uit de voeten, en zou voor veel clubs van toegevoegde waarde zijn.

Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)
De Nederlandse back stond dit seizoen veertien keer in de basis bij Paris Saint-Germain, maar heeft nog geen nieuw contractvoorstel op zak. Veel Europese topclubs zouden interesse hebben in Gregory van der Wiel, waardoor de rechtsback over zijn opties nadenkt.

Martin Caceres (Juventus)
Martin Caceres moet het dankzij de hevige concurrentie bij Juventus vooral met invalbeurten doen. De international van Uruguay strijdt met onder andere Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli en Leonardo Bonucci om een plek in de verdediging, maar lijkt zeker voor een andere club nog van waarde te kunnen zijn.

Michael Carrick (Manchester United)
Michael Carrick speelt al sinds het seizoen 2006/2007 bij Manchester United, al komt de 34-jarige Engelsman steeds minder in de plannen van Louis van Gaal voor. Het lijkt erop dat Carrick staat te trappelen om een nieuwe aanbieding van zijn club.

Alvaro Arbeloa (Real Madrid)
Met het aantrekken van de Braziliaanse rechtsback Danilo zag Arbeloa zijn kansen op een basisplaats slinken. De Spanjaard komt ook in de plannen van Zidane niet voor, en heeft daarom besloten zijn contract niet te verlengen bij de Koninklijke.