Mooie woorden van aartsrivaal: 'Er zijn mensen die nooit zouden moeten sterven'

Mooie woorden van aartsrivaal: 'Er zijn mensen die nooit zouden moeten sterven'

Gepubliceerd: zaterdag 26 maart 2016 om 16:43za 26-03-2016 om 16:43

Ook Florentino Perez, de voorzitter van Real Madrid, was zaterdag aanwezig in Camp Nou bij de opening van de herdenkingsplek voor Johan Cruijff. De preses sprak daarbij mooie woorden.

"Dit zijn trieste dagen. Er zijn mensen die nooit zouden moeten sterven en een van hen is Johan Cruijff", zei Perez bij de herdenkingsplek in het stadion van FC Barcelona. De 69-jarige Spanjaard voegde daaraan toe Cruijff altijd speciaal te hebben gevonden. Volgens Perez heeft de donderdag overleden Amsterdammer een bijzonder grote rol gespeeld in het voetbal.

"Hij is geboren in hetzelfde jaar als ik en ik volgde hem zijn hele leven. Hij veranderde de geschiedenis van het voetbal. Niet alleen in Spanje, maar over de hele wereld. Hij is één van de mensen die eeuwig zal blijven voortbestaan." Duizenden fans bewezen Cruijff zaterdag een laatste eer in Camp Nou. Ook Barcelona-iconen als Pep Guardiola en Xavi waren aanwezig.

Net als FC Barcelona staat ook Ajax zaterdag stil bij het overlijden van Cruijff. In het stadion werd om 15.00 uur een condoleanceregister voor de legendarische nummer veertien geopend. Voor de Arena stonden al lange rijen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws