Club Brugge noteert werkloze Nederlander: 'Zijn naam is een paar keer gevallen'

Club Brugge noteert werkloze Nederlander: 'Zijn naam is een paar keer gevallen'

11-04-2016 10:48
1

De kans bestaat dat Foeke Booy in de zomer weer aan de slag kan, en niet bij de minste club. Club Brugge heeft hem op het oog als opvolger van Michel Preud'homme.

De huidige trainer van de Bruggelingen lijkt aan het einde van het seizoen te vertrekken, waardoor de geruchtenmolen op gang is gekomen in België. Booy is volgens Play Sports één van de 'bijzondere namen'. Geert De Vlieger bevestigt die interesse. "Zijn naam is al een paar keer gevallen", laat de oud-doelman van Willem II en Club Brugge weten. "Maar ik denk toch dat ze voor een zwaarder kaliber zullen gaan."

Booy is toe aan zijn volgende trainersklus, na periodes bij FC Utrecht, Sparta Rotterdam, Al Nassr uit Saudi-Arabië, Cercle Brugge en Go Ahead Eagles. Bij de laatste club werd hij vorig seizoen ontslagen. De 53-jarige trainer probeerde het onlangs nog bij SC Cambuur. Als speler kwam hij tussen 1989 en 1993 uit voor Club Brugge.

Vormer
Ruud Vormer maakt geen werk van het onaangename bezoek van een aantal AA Gent-fans, afgelopen weekend. De middenvelder van Club Brugge dient geen klacht in. "Er werden wat wc-rollen in het rond gesmeten, onder meer op zijn auto, maar schade was er niet. Voor ons is de zaak dan ook afgesloten. Tenzij hij zich nog bedenkt, dan zullen we een proces verbaal opmaken", klinkt het in Het Laatste Nieuws.