De Jong verliet zinkend schip: "Cambuur degradeert rechtstreeks, dat is terecht"

24 april om 15:15

Met pijn in het hart moet ook Henk de Jong concluderen dat SC Cambuur het niet gaat redden in de Eredivisie. De Friese oefenmeester stapte eerder dit seizoen op bij de formatie uit Leeuwarden. Zijn opvolger Marcel Keizer slaagde er niet in om het zwalkende Cambuur weer vlot te trekken. 

"Cambuur degradeert rechtstreeks en dat is terecht, want de selectie is gewoon niet goed genoeg", stelde De Jong zaterdagavond volgens Twentesport tijdens een sponsorbijeenkomst. De oefenmeester vindt het niet heel vreemd dat de hekkensluiter dit seizoen niet goed genoeg is gebleken. De begroting van 2,3 miljoen euro is volgens De Jong simpelweg te laag. "Daarmee word je nooit een stabiele club in de Eredivisie. Toch is en blijft het mijn club en vreet het aan me wat er nu gebeurt."

Alleen de komst van een nieuw stadion zal er volgens de coach voor zorgen dat Cambuur in de toekomst structureel kan aanhaken op het hoogste niveau. "Nu moet Cambuur continu de beste spelers verkopen en dan kun je niet bouwen aan een team. Natuurlijk moet Cambuur verkopen, maar dat sinds mijn komst veertien basisspelers vertrokken, is natuurlijk onvoorstelbaar. Wat dat betreft is Heracles met zijn vergrote stadion en selectiebeleid een lichtend voorbeeld."