Lurling blikt terug op selectie voor Oranje: Mijn mobiel was ik vergeten

Lurling blikt terug op selectie voor Oranje: "Mijn mobiel was ik vergeten"

26-04-2016 08:42
7

De gestopte Anthony Lurling heeft in zijn carrière veel meegemaakt. De voormalige aanvaller kreeg onder andere in het seizoen 2000/2001 een uitnodiging van het Nederlands elftal. Daar heeft Lurling een mooie anekdote over.

"Een dagje naar de Apenheul, met mijn vriendin, schoonouders en zwager. Mijn mobiel was ik vergeten. Om vijf uur kwam ik thuis. Een lading berichten, voicemails, gemiste oproepen", vertelt Lurling aan het Algemeen Dagblad. "Bijvoorbeeld van Hans Jorritsma: 'Gefeliciteerd, je bent geselecteerd door de bondscoach, je moet je melden in Apeldoorn'. Zo miste ik mijn eerste trainingsdag bij Oranje. Bleek dat mijn moeder mijn naam nog had laten omroepen bij de Apenheul..."

Het was voor Lurling de enige selectie voor Oranje. Een interland bleef uit. "Op mijn positie had je Marc Overmars, Boudewijn Zenden en Wilfred Bouma. Ik zat erbij vanwege blessures van die eerste twee. Elke training die week was bijzonder. Duels met Frank de Boer en Jaap Stam en dan de ballen binnenschieten bij Edwin van der Sar", weet Lurling nog.

"Tussen de trainingen door rusten in het hotel. Ik was alleen maar bang dat ik mij zou verslapen. Louis van Gaal was tevreden, maar tegen Ierland viel ik niet in. Ik ruilde één van mijn twee shirts met Steve Staunton. Uit tegen Ierland gaf Oranje later de kwalificatie voor het WK weg. Het is voor mij bij die ene selectie gebleven, maar het blijft geweldig."