FC Groningen-uitblinker: "Als ik naar de training ging, kreeg ik Pokémon-kaarten"

26 april om 14:38

Een grappig onthulling van Simon Tibbling, middenvelder van FC Groningen. De jeugdinternational van Zweden was op jonge leeftijd bijna gestopt met voetballen, ware het niet dat hij het met zijn moeder op een akkoordje gooide. 

"Ik begon met voetballen toen ik zes was, maar ik vond er niks aan. Na de allereerste training wilde ik al stoppen. Maar mijn moeder stond erop dat ik doorging en daarom bood ze me een deal aan", vertelt Tibbling in een uitgebreid interview op de website van de FIFA. "Als ik weer naar de training ging, kreeg ik twee pakjes Pokémon-kaarten. Die spaarde ik en daarom besloot ik door te gaan met voetbal."

Via enkele omwegen belandde Tibbling in 2010 uiteindelijk bij de Zweedse topclub Djurgardens IF. Sinds januari 2015 speelt hij voor Groningen. Na zijn eerste maanden in de Eredivisie werd de Scandinaviër direct verkozen tot Speler van het Jaar door de Groningse fans.

"We wonnen de KNVB Beker en met Zweden onder 21 werden we Europees kampioen. Het is moeilijk om dat nog te overtreffen. Maar ook al verloopt dit seizoen minder goed, ik heb toch weer ontzettend veel geleerd."