'Busquets en Barça steggelen over salaris: PSG en Engelsen geïnteresseerd'

'Busquets en Barça steggelen over salaris: PSG en Engelsen geïnteresseerd'

28-04-2016 11:30
2

De toekomst van Sergio Busquets blijft ongewis. Hoewel FC Barcelona en de middenvelder de intentie hebben om met elkaar door te gaan, verlopen de onderhandelingen over een salarisverhoging moeizaam.

Dat meldt de Madrileense sportkrant Marca. Busquets, die vorig seizoen nog zijn contract tot medio 2019 verlengde, blijft maar wat graag in Camp Nou. De belofte die de club hem deed over een salarisverhoging is tot dusver echter niet waargemaakt. Het huidige salarisbudget zit Barcelona dwars om de 27-jarige Spaans international een veel beter voorstel te doen.

Ondertussen zou Paris Saint-Germain de situatie van Busquets nauwlettend in de gaten houden. De Franse kampioen is echter niet de enige die mogelijk wil profiteren. Ook enkele Engelse clubs, waaronder Manchester City, worden in verband gebracht met de controleur. In het Etihad Stadium gaat komende zomer bovendien voormalig Barça-trainer Pep Guardiola aan de slag.

Clubs die Busquets willen losweken, moeten desondanks diep in de buidel tasten. Volgens Marca kan de transfersom oplopen tot wel honderd miljoen euro. Als het zover komt hoopt PSG hem te verleiden met een jaarsalaris van liefst zestien miljoen euro.