Transfervrije De Leeuw zet opties op een rij: "China is ook langsgekomen"

7 mei 2016 om 09:58

De transfervrije Michael de Leeuw heeft met nog geen enkele club een akkoord bereikt. Begin deze week kwam vanuit de Verenigde Staten het bericht binnen over een persoonlijk akkoord tussen de spits en het Amerikaanse Chicago Fire. Daar is geen sprake van, zegt De Leeuw. Hij houdt alle opties open. Ook China.

"Er is interesse, maar geen akkoord", erkent De Leeuw in het Dagblad van het Noorden. "Ik heb gesproken met de trainer van Chicago Fire, maar dat is alweer een paar maanden geleden. Amerika zou een mooi avontuur zijn. China is ook langsgekomen. Ook een mooi avontuur."

"De tweede Bundesliga en het Championship lijken me ook wel mooi. Maar ik ga niet overal naartoe omdat ik graag een keer in het buitenland wil spelen. De club waar ik naartoe ga, moet een verrijking zijn van mijn carrière", aldus de topscorer van FC Groningen.

Bij de Trots van het Noorden kan De Leeuw afscheid nemen met het behalen van Europees voetbal. Tevreden over zijn eigen prestaties in het laatste seizoen is hij niet. "Het had beter gemoeten. Ook qua voetbal. Het is het minste van de vier seizoenen bij FC Groningen."

De Leeuw vervolgt: "Oorzaken? Misschien heb ik mezelf te veel druk opgelegd. Je weet dat je je laatste contractjaar ingaat: het móet een goed seizoen worden, want je wilt nog een vervolgstap maken in je carrière en graag keuzes hebben van clubs waar je naartoe kunt", aldus De Leeuw, die ook vindt dat hij te weinig scoort dit seizoen. Tot dusver maakte de spits er negen.