'Noors international op weg naar FC Groningen na serieuze gesprekken'

'Noors international op weg naar FC Groningen na serieuze gesprekken'

08-05-2016 23:40
2

FC Groningen lijkt zijn eerste zomerse aanwinst al bijna binnen te hebben. Volgens RTV Noord zijn de Noorderlingen serieus in gesprek met Ruben Yttergård Jenssen.

Groningen probeerde de Noorse middenvelder in de winterstop al naar de Euroborg te halen, maar dat bleek toen financieel niet haalbaar. Dat lijkt nu anders, aangezien Yttergård Jenssen een aflopend contract heeft bij Tweede Bundesliga-club FC Kaiserslautern.

Yttergård Jenssen kan de Groningers met zijn 28-jaar van de nodige routine voorzien. Aanvoerder Rasmus Lindgren, vice-captain Michael de Leeuw en tweede doelman Peter van der Vlag dreigen de club deze zomer immers te verlaten. Yttergård Jenssen speelde tot dusver 35 keer voor het Noorse elftal. Hij was dit seizoen een vaste waarde bij Kaiserslautern, waarvoor hij zes keer scoorde.

Manager technische zaken Peter Jeltema van Groningen laat in een reactie aan de omroep weten niet op namen in te willen gaan. De Trots van het Noorden plaatste zich zondag voor de play-offs om Europees voetbal door een 2-1 zege op Heracles Almelo. Trainer Erwin van de Looi maakt na de play-offs plaats voor Ernest Faber.