Simeone trots: 'We hebben ons weer kunnen meten met Barcelona en Real'

8 mei 2016 om 23:59

Atlético Madrid is zondag afgehaakt in de Spaanse titelstrijd. Door een 2-1 nederlaag bij Levante is koploper FC Barcelona niet meer te achterhalen voor de equipe van Diego Simeone. Toch wil de Argentijnse coach niet treuren om het mislopen van de titel.

"Ik heb de spelers laten weten dat ik trots op ze ben", laat Simeone weten aan AS. "We gaan nog proberen om tweede te worden en als dat niet lukt, nemen we genoegen met de derde plaats. We hebben een geweldig seizoen achter de rug en we hebben ons weer kunnen meten met Barcelona en Real Madrid. Daar ben ik blij mee."

Voor Atlético wacht op 28 mei bovendien nog de Champions League-finale. Daarin is stadgenoot Real Madrid de tegenstander. Simeone weigert de nederlaag tegen het reeds gedegradeerde Levante af te schuiven op de ontmoeting met Bayern München van dinsdag. "De halve finale in de Champions League tegen Bayern München is geen excuus."

Nu Atlético is afgehaakt, kan alleen Real Madrid de Catalanen nog van titelprolongatie houden. De Koninklijke won met 3-2 van Valencia en heeft een punt achterstand. "Ik ben positief en weet dat alles mogelijk is in voetbal", stelt Real-coach Zinedine Zidane. "Allereerst moeten wij onze eigen wedstrijd tegen Deportivo La Coruña winnen. Als dat lukt, kan het."