Messi: 'Barcelona ziet graag dat Real de Champions League-finale verliest'

Messi: 'Barcelona ziet graag dat Real de Champions League-finale verliest'

09-05-2016 20:58
13

Met nog één speelronde te gaan, zijn FC Barcelona en Real Madrid de laatste overgebleven teams die in Spanje voor de landstitel vechten. Lionel Messi hoopt daarom op een misstap van de eeuwige aartsrivaal.

Barcelona heeft een punt meer dan Real en gaat op de slotdag van de competitie op bezoek bij Granada. Mocht Real, dat het uit opneemt tegen Deportivo La Coruna, het niet redden, dan kan de ploeg nog de Champions League winnen. Eind deze maand neemt de ploeg van coach Zinedine Zidane het immers op tegen Atlético Madrid.

Messi hoopt dat Atlético die wedstrijd wint, waardoor Real het seizoen met lege handen besluit. "Het is duidelijk dat de mensen in Barcelona graag zien dat Real verliest", aldus de Argentijn in gesprek met ESPN. "Het zou de club dan ook een groot plezier doen als Atlético de finale wint. Wat zij dit seizoen hebben gedaan, is fantastisch."

"Het is niet makkelijk om hen te verslaan. Ze zijn een heel zware tegenstander en Diego Simeone verdient credits voor hun prestaties", besluit een lovende Messi.