Jans verwacht geen wonderen: Die gevoelens leven minder sterk in Zwolle

Jans verwacht geen wonderen: "Die gevoelens leven minder sterk in Zwolle"

11-05-2016 15:35

Trainer Ron Jans verwacht geen wonderen van zijn team in de play-offs om Europees voetbal. PEC Zwolle plaatste zich met de hakken over de sloot, als nummer acht van de Eredivisie, voor het seizoenstoetje. Donderdag wacht het eerste duel met FC Utrecht.

Voor Jans wordt het alweer de zesde keer dat hij de play-offs meemaakt. Met FC Groningen plaatste hij zich in 2007 en 2008 voor de Europa League. "Ik heb de play-offs dus ook een paar keer niet gewonnen", zegt de oefenmeester tegen de Stentor. "Een recept om te winnen is er niet echt. Ik weet wel dat we met Groningen twee keer aan de play-offs begonnen met het idee: 'Die play-offs zijn van ons'."

"Die gevoelens leven minder sterk in Zwolle", vervolgt Jans. "Met de achtste plaats heeft PEC Zwolle alle doelstellingen overtroffen en de prestatie van een jaar geleden geëvenaard. De selectie staat ontspannen op het veld." Jans zal zijn spelers dan ook nog flink aansporen. "Scherpte, de wil om te winnen. Dat zijn dingen die mee gaan wegen. Misschien heeft de warmte wel invloed op de wedstrijd. Ik hoop dat het stadion nog een beetje volloopt."

PEC Zwolle verkocht tot dusver pas zo'n zesduizend kaarten, daarmee is pas de helft van het stadion gevuld. Jans is echter wel degelijk gebrand op een goed resultaat. "Natuurlijk is het belangrijk dat we in eigen huis geen doelpunt incasseren. Maar punt een is winnen, en pas als er niet meer inzit, gaan we een klein beetje rekenen."