Zwolle jaagt op aangeschoten wild uit Utrecht: 'Daar willen wij van profiteren'

Zwolle jaagt op aangeschoten wild uit Utrecht: 'Daar willen wij van profiteren'

12-05-2016 10:08

FC Utrecht-trainer Erik ten Hag moet puzzelen in aanloop naar het duel met PEC Zwolle in de play-offs om Europees voetbal. Hij mist donderdagavond tijdens de eerste ontmoeting een waslijst aan geblesseerde verdedigers.

Timo Letschert, Ruben Ligeon, Louis Nganioni, Kevin Conboy, Jeff Hardeveld, Sean Klaiber en keeper Robbin Ruiter zijn er zeker niet bij, terwijl Ramon Leeuwin en Christian Kum ook niet geheel okselfris zijn. Na het verlies in de bekerfinale en het mislopen van de vierde plaats, spelen de Domstedelingen voor hun laatste kans om Europa in te gaan.

Ten Hag verwacht geen motivatieproblemen. "Als je niet gemotiveerd bent voor een play-offduel, dan mankeert er wat aan je", aldudus de oefenmeester, die in de reguliere competitie met Utrecht zowel uit als thuis won van Zwolle. Toch ruikt de Overijsselse equipe kansen. "Wij willen gebruiken maken van de veranderingen die ze noodgedwongen moeten doorvoeren in de achterste linie", stelt Lars Veldwijk.

"Al staat FC Utrecht erom bekend tactisch met iets goeds te komen", gaat de spits verder. "FC Utrecht heeft met Sébastien Haller, Bart Ramselaar en Nacer Barazite veel kwaliteit rondlopen. Ze hebben niet voor niets op bezoek bij Ajax (2-2) en PSV (1-3, KNVB-beker) goed gepresteerd."