'We gaan Europa in, dit laten we niet meer lopen. Dit alleen al is historisch'

'We gaan Europa in, dit laten we niet meer lopen. Dit alleen al is historisch'

15-05-2016 17:04
1

Met een hartslag van 180 stond Jan Smit zondagmiddag de media te woord. 'Zijn' Heracles Almelo plaatste zich door een spectaculaire 5-1 overwinning op FC Groningen voor de finale van de play-offs om Europees voetbal.

"We gaan Europa in", riep Smit, voorzitter van Heracles Almelo, tegenover Tubantia. FC Utrecht is volgende week donderdag en zondag de tegenstander. "Dit laten we niet meer lopen. Dit alleen al is historisch, dat we de laatste ronde halen."

De spelers hebben Smit al een Europese trip beloofd. "Maar we moeten het nog wel doen. We hebben nog niks en ik sta liever volgende week met een grote lach op mijn gezicht", zegt Mike te Wierik. Thomas Bruns: "Nu komen de wedstrijden waar het om gaat. Het is de eerste keer dat we deze ronde bereiken, dat is mooi, maar we willen volledig geschiedenis schrijven."

Ook John Stegeman was in de wolken, ook al waakte hij voor al te veel euforie. "Hier nemen we geen genoegen mee. Wij willen de finale nu ook winnen", aldus de coach. "Dit is voor het eerst dat Heracles de finale haalt. We hebben iets unieks gedaan met elkaar. En ik leg de nadruk op met elkaar. Dat is de grootste kwaliteit. We zijn een team, en dat spatte er vandaag vanaf."